Antalya Bir Tatilden Çok Daha Fazlası

Ülkemiz öyle çok zenginliği bir arada barındırıyor ki… Bu zenginlikler her zaman dünyanın dikkatini çekmiştir. Kültürel mirasları, tarihi yapıları, eşsiz doğası… Yaşanılan bu özel dönem öncesinde her yıl milyonlarca insan ülkemize, birçoğu ise Antalya’ ya gelirler. Antalya ile birlikte İstanbul, Bodrum, Kapadokya ve Ege, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz hatta Karadeniz’de sahip olduğu zenginlikler ile dünya insanını çeker. Muhteşem değil mi?

Uzun yıllardır, sahip olunan bu zenginlikler üzerinde özel birçok araştırmalar yapılmış ve yazılmıştır. Türkiye’ de 18 yer dünya mirası listesine girmiştir. Son dönemlerde ise Antalya’nın antik kenti Side, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine aday gösterilmiştir. Antalya, Bodrum ve Kapadokya’da özel destinasyonlarda yer alan, Kilit Hospitality Group otel markalarımızı tanıtırken bulunduğu bölgelerin özelliklerini, tarihini birçok yazımız ile sunduk. Blog arşivimizde ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda, eylül ayı itibari ile de yurt içinden ve yurt dışından binlerce insanın tatil için tercih ettiği Antalya’dan bahsedeceğiz. Antalya halen sıcacık. Otellerde eğlence sürüyor. Geç başlayan tatil sezonu tüm hızıyla, “güvenli tatil anlayışı” ile gerçekleşti bu sene. Devam eden tatil planları için bir soru sorup, iki seçenek sunarak devam etmek istedik.

Tatil planı yaptığınızda, seçtiğiniz otelin kapısından girdiğiniz andan itibaren hiç dışarıya çıkmamayı tercih edenlerden misiniz? Yoksa o şehrin sahip olduğu zenginlikleri keşfetmek için plan mı yaparsınız? Sonbahar ayları harika bir keşif zamanı adeta. Sistemli ve iyi bir planlama ile birçok noktayı birden keşfetmek için en az bir gün ayırmaya değer! Kendiniz için ortalama 5 günlük bir tatil planı yaptığınızda bile birer gün bölge belirleyerek, 2 günü şehri keşfetmeye ayırabilirsiniz. Yazımızın devamında ise seçim yapabileceğiniz özel rotalar sunmak istedik. Bulunduğu destinasyona göre hepsi birbirinden özel rotalar ve aslında yakınlar birbirine. Seçim yapmak zor ancak; zaman içinde hepsini keşfetmenizi dileriz. 

Olimpos Antik Kenti

Antalya Kemer Bölgesi’ nde yer alan en ünlü yerlerden birisi de Olimpos Antik Kenti’ dir. Antik bir liman kentidir.  Binlerce yıl öncesinden günümüze kalıntılar kalmıştır ve açık hava müzesi şeklinde gezip görebilirsiniz. Dağların arasında kalan Olimpos, doğası ile de sizi büyüleyecektir.

Adrasan

Adrasan, sahiden tabiatın bir harikasıdır. Denizi pırıl pırıl , kumsalı da temizdir. Ormanlarla kaplı olan Adrasan, Likya Yolu üzerinde var olan en özel yerlerden biridir.

Kayıp denizcilerin fısıldağı yer olarak bilinen Gelidonya Feneri’ de yine Likya Yolu üzerinde yer alan görmenizi tavsiye edeceğimiz bir yerdir.

Phaselis Antik Kenti

İşte burayı yani Phaselis Antik Kenti’ni, plajını mukakkak görün. Hatta hissetmelisiniz burayı. Kalıntıları, doğası ve denizi ile büyüleyici yer olduğunu bildirmek isteriz.

Tahtalı Dağı-Olimpos Teleferik 

Akdeniz' i 2365 metre zirvede seyredebileceğiniz yer. Mitolojide "Tanrılar Dağı" olarak geçen Tahtalı Dağı' na teleferik ile çıkıyorsunuz. Bu yolculuk bile başlı başına büyüleyici iken zirveye ulaştığınızda doğanın ne kadar görkemli olduğuna şahit olacaksınız.  

Yörük Parkı  

Temalı parklar arasında muhakkak gidip görmeniz gereken bir yerdir burası.  Yat Limanı manzarası sunar sizlere. Tamamen Yörüklerin göçebe yaşam tarzına ait izler taşır. Yörük çadırlarında yaşamı size sergiler, otantik bir ruha sahip olan bu yerde farklı lezzetler tadabilir, manzaranın keyfini sürebilirsiniz. 

Paris Batığı

Yine merkezde yer alan ve dalış severler için görülmesi gereken yer; “Paris Batığı” marinada yer alan ve deniz seviyesinden 33 metre derindedir. Uzunluğu 50 metre genişliği 8 metre olarak ölçümlenmiş, büyüleyici bir gemi batığıdır. Oldukça popüler olan bu savaş gemisi batığı yabancı basında da oldukça fazla yer almıştır.

Merkezde keşfini kaçırmamanızı önerdiğimiz bu 2 yerden sonra rotamızı Likya Yolu üzerine çeviriyoruz.

Göynük Kanyonu

Göynük Kanyonu, Likya Yolu’nun önemli bir bölümünü oluşturur. Doğal güzellikleri adeta nefes kesicidir. Kanyon içinde oluşturulmuş özel parkurda yürüyüş yapabilir, maceralı aktivitelere katılabilirsiniz. Parkur bitiminde kanyon şelaleler ve küçük göletler ile devam eder.

Yanartaş

Binlerce yıldır sönmeyen ateş…Hala yanmaya devam ediyor. Efsanevi değil mi sizce de? Kemer’ de en özel yerlerden biri de Çıralı. Yanartaş’ ta Çıralı’ da yer alıyor ve Khimaira’ dan günümüze binlerce yıllık efsaneye tanık olmak istemez misiniz? 

Bize, insanlığın tarihinin ne kadar eskiye dayandığını gösteren bu yapılar ile birlikte Antalya’da turizme özel birçok cazibe merkezi de sonradan inşa edilmiştir. Aileler içinde tatili daha anlamlı kılacak bu keşif noktalarını yazımız içine bırakmak istedik. Blog arşivimizden Antalya Neden Cazip? Yazımıza da ulaşarak geniş kapsamlı okuyabilirsiniz.

-EXPO (Antalya’nın Simgesi)

-Kum Heykeller (açık hava sergisi)

-Antalya Aquarium

-Dinopark (Göynük)

Eğer sizde tatili daha anlamlı bir keşif gezisi haline getirmek isterseniz tüm bu noktalar sizin için. Önce keşif yapmak istediğiniz noktaları belirleyip, otelinizi ona göre planlamakta mümkün. Seçim aşamasında sizlere birebir tatil asistanlığı hizmeti veren çalışanlarımız var. Özel istek-talep ve varsa sürpriz organizasyonlarınızı sizinle planlamak için bir telefon uzağınızdalar. Kilit Hospitality Group otellerinde 2020 fırsatları için; 444 0 558 / (0242) 322 00 00 numaralarından özel çağrı merkezi hizmetine ulaşabilir, danışmanlarımız ile birlikte kusursuz bir tatil planlayabilirsiniz.

Her gününüz tatil tadında geçsin!

Yorumlar

Yorum yazınız